Det skal for øvrigt være med kælder!

En entreprenør får bestilling på et hus. Arkitekttegningerne kommer på plads, byggeriet går igang, der er rejsegilde, og man bliver klar til aflevering. Bygherren får nøglerne og flytter straks ind, flyttebilen er der allerede. Og da flyttelæsset er på plads, kommer det fra bygherren: “Hov forresten, jeg kommer i tanke om noget: Kan I ikke lave det med kælder?”

Dette er næppe hverdagskost i byggebranchen. Jeg ved ikke, om det er teknisk muligt at tilføje en kælder til et hus uden væsentlig forstyrrelse af beboerne, men det er i hvert tilfælde ikke cost-effektivt.

Men i software-udvikling er det analoge scenarie hverdagskost. Grundlæggende ændringer i design og funktionalitet i systemer, som er i brug. Det er naturligvis en stor styrke, at vi er i stand til det, men kan man nogen gange savne forståelse hos ikke-teknikere for, hvor meget mere omkostningsfuldt det bliver, når kælderen skal bygges, efter at beboerne er flyttet ind. Og det er trist når resultatet, som det ofte sker, bliver en omgang byggesjusk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *